Splash Eigen Vaardigheid Niveau 4

Deze cursus is een onderdeel van het instructeurs diploma. Je wordt geacht alle technieken perfect te beheersen. Aan het einde van deze cursus doe je individueel examen met een examinator. Slaag je, dan heb je het diploma Eigenvaardigheids Niveau Zwaardboot Eenmans IV.

Beschrijving

De Splash
De splash cursus is bedoeld voor kinderen die al diverse zeildiploma's hebben gehaald in een optimist, cadet of valk. De cursus is ook bedoeld voor kinderen die nog te licht zijn om in laser te zeilen, maar wel al uitgezeild zijn in een optimist en toch het liefst alleen in een boot zeilen. De splash is geschikt voor kinderen met een minimaal gewicht van 45 kilo. Omdat de kinderen tijdens het zeilen vaak nat zullen worden, krijgen zij van ons een wetsuit en een zwemvest. Het programma voor deze kinderen is hetzelfde als voor valken.

Over de boot
De splash is een gevoelige boot, die heel direct op het roer reageert, heeft uitstekend zeileigenschappen en een giek die hoog genoeg zit om er veilig onder door te bukken. In vlagen is de boot heel vergevingsgezind en slaat niet snel om. Gebeurt dit toch, dan is hij weer makkelijk recht te zetten. Het is dan mogelijk om zowel aan de zijkanten of via de spiegel weer aan boord te klimmen. Is de boot eenmaal weer recht gezet dan blijft er maar weinig water in de kuip achter. Dit water is er met een beetje snelheid door de zelflozer zo weer uitgezeild.

Foto's

Details

Deze zeilcursus bestaat uit alle onderdelen van de Splash gevorderden. Er worden alleen hogere eisen gesteld aan de eigen vaardigheid. Alles moet sneller en nagenoeg blindelings worden uitgevoerd.

De cursisten van deze zeilcursus hebben meestal de ambitie zeilinstructeur te worden. Dat betekent dat ze alle zeilvaardigheden optimaal moeten beheersen. Ze moeten deze namelijk uitvoeren en tegelijkertijd toezicht houden op andere, jongere kinderen. Dit betekent veel trainen en blijven trainen.

De deelnemers aan deze zeilcursus zijn vaak enthousiast en fanatiek.

 

Bekijk de weekindeling en de bedtijden onder 'Programma&Cursusduur'. 

Bekijk de weekindeling en de bedtijden onder 'Programma&Cursusduur'. 

 

Locatie

Zeilschool de Veenhoop
Eyzingapaed 7
9215 VV De Veenhoop

Prijzen & beschikbaarheid

Klik op de prijs om deze te reserveren in uw boeking. Wilt u twee dezelfde items boeken dan kunt u tweemaal op de prijs klikken om nogmaals toe te voegen. Wilt u een ander item toevoegen, ga terug naar het overzicht.

zo
2 jul
zo
9 jul
zo
16 jul
zeilweek intern€ 720 € 735 
zeilweek extern + maaltijd€ 585 € 610 
zeilweek extern€ 520 € 545 
  • beschikbaar
  • nog enkele beschikbaar
  • volgeboekt
Hulp nodig?

Bel 0512 - 461 412 of mail ons

Prijsberekening

Vanaf € 260,00 klik op prijzen & beschikbaarheid en boek direct!

Reserveren