Terug naar het overzicht

Waar vaar jij in? #Valk

In de komende nieuwsbrieven zullen we iedere keer een type boot uitlichten waar wij op de zeilschool in varen. Op deze manier proberen we u te helpen met het maken van een keuze voor de zeilcursus voor uw zoon en/of dochter. Deze nieuwsbrief beginnen we met de Valk/ Randmeer. 

Deze Kielboot heeft een lengte van 6,50 meter en een breedte van ongeveer 2 meter. En zoals de naam al zegt heeft hij onderaan de romp een kiel waar veel gewicht zit, hierdoor is het een stabiele boot welke heel geschikt is voor beginnende zeilers, maar ook gevorderde zeilers die zelf een boot willen huren.  

Deze cursus is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar. Dit is onze meest allrounde boot waar je met 3 a 4 personen aan boord zit met een instructeur. Om de beurt zit je achter het roer. Maar als bemanning zit je zeker niet stil. De Valk/Randmeer beschikt over twee zeilen wat betekent dat iemand de fok en het grootzeil moet bedienen, maar waar er iemand ook buiten de boot moet kijken om te zien of er andere boten aankomen of er een windvlaag aankomt. Daarnaast heeft de Randmeer ook nog een trapeze en spinnaker. Doordat de instructeur aan boord zit, kan hij/zij direct tips geven. 

Ben je al wat gevorderd in het zeilen, in bijvoorbeeld een eenmansboot dan is dit een perfecte boot om je zeilkunsten tot een hoger niveau te tillen. Bij de gevorderden cursus van de Valk/Randmeer gaat het om meer dan alleen de techniek, het gaat hierbij ook om communicatie, taken geven en een plan bedenken voor bijvoorbeeld het aanleggen of binnenvaren in een haven. Wil je graag instructeur worden dan is dit de meest geschikte boot.

Heeft u vragen over deze cursus neem gerust contact met ons op. 

Terug naar het overzicht